Skip to content

Menu

Account

Login Registreren
Betaalbaar bouwen - JACK MULLER

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar en snel bouwen is van essentieel belang in de bouwsector om de woningnood voor 2030 op te lossen. Hier draait het om het neerzetten van kwalitatief hoogwaardige, praktische constructies zonder daarbij de kosten uit het oog te verliezen en concessies te doen aan kwaliteit, duurzaamheid of esthetiek. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van prefab en modulaire bouwtechnieken, die niet alleen de bouwtijd verkorten maar ook arbeidskosten verminderen. We moeten kiezen voor andere bouwmaterialen die even betrouwbaar zijn, maar die ook sneller te monteren zijn. Denk hierbij aan sandwichpanelen, die zowel in de nieuwbouw als bij duurzame renovaties in te zetten zijn.

Esthetische mogelijkheden

Zowel voor gevels als voor hellende daken zijn sandwichpanelen in te zetten.  Tegenwoordig zijn er talloze opties beschikbaar die zowel technisch als visueel goed passen bij woningbouw. Sommige sandwichpanelen lijken zelfs sterk op traditionele daken. Sandwichpanelen bieden ook diverse mogelijkheden qua breedtes en kleuren. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze een strak resultaat opleveren. Hiermee zijn sandwichpanelen niet alleen een optie om in te zetten als hellend dak, maar zijn ze ook zeer geschikt zijn voor gevelbekleding.

Duurzaam karakter

Sandwichpanelen hebben een hoog isolerende gesloten celstructuur. De panelen worden aan de buitenkant van het gebouw gemonteerd en vormen een thermische schil. Hierdoor wordt temperatuurverlies van binnenuit verminderd en wordt warmteoverdracht van buitenaf voorkomen. De superieure voegen van de panelen zorgen ervoor dat de dak- en gevelsystemen luchtdicht en weerbestendig blijven gedurende de levensduur van de woning. Hierdoor wordt warmteverlies of opwarming voorkomen. Ontzettend duurzaam dus!

Sandwichpanelen - JACK MULLER

 

Duurzaamheid - JACK MULLER

 

Renovatie en onderhoud

Met renoveren verbeteren we bestaande woningen op het gebied van CO2-uitstoot, energieverbruik, comfort etc. Om te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen, zullen we hierin slim moeten schakelen. Sandwichpanelen passen perfect in een duurzame renovatie vanwege de hoge isolatiewaarde. Een goede isolatie is namelijk essentieel voor een energiezuinige woning. Budgettair gezien is het gebruik van sandwichpanelen een slimme zet, omdat hiermee tegen lage kosten grote stappen gezet kunnen worden op het gebied van energieprestaties. Bovendien zijn sandwichpanelen milieuvriendelijk.

Sneller bouwen

In vergelijking met traditionele daken, die arbeidsintensief zijn met hun pannen, folies en panlatten, zijn sandwichpanelen niet alleen gemakkelijker maar ook sneller te installeren. Dit betekent dat er minder arbeidskrachten nodig zijn, wat vooral belangrijk is in een tijd van personeelstekort. Bovendien verkort het de bouwtijd, wat de impact van weersomstandigheden beperkt, een snellere voltooiing mogelijk maakt en de overlast voor bewoners vermindert. Hierdoor bouwen we sneller aan een thuis voor meer mensen.

Energiezuinige nieuwbouw

Sandwichpanelen zijn ideaal voor het plaatsen van zonnepanelen, zowel direct na installatie als later bij gefaseerde woningupgrades. Zonnepanelen kunnen worden gemonteerd met rails of rechtstreeks op de panelen, wat flexibiliteit biedt voor verschillende dakindelingen. Dit maakt dat sandwichpanelen een uitstekende keuze zijn voor energiezuinige en nul op de meter (nieuwbouw) woningen. Bovendien zijn ze lichtgewicht, slank en hebben ze 50% lagere milieukosten dan traditionele systemen.

Hoe helpt JACK MULLER?

Bij JACK MULLER hebben we voor elke toepassing een oplossing. Alle beschikbare voorgelakte metalen voor sandwichpanelen of bijpassende accessoires kunnen wij jou leveren. Met ons eigen JACK MULLER® assortiment maken we het verschil. Het is ontwikkeld en geoptimaliseerd op basis van jouw vraag, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Zelfs op het gebied van CO2-reductie zetten we met ons eigen SLIM+ label een stap richting klimaatneutraal en klimaatadaptief bouwen. Samen kunnen we toekomstbestendig bouwen.

stripes-green