Skip to content

Menu

Account

Login Registreren
108rd_jack_muller

Sterk door samenwerking

Iedereen helemaal klaar voor de toekomst, of zijn er nog uitdagingen die we samen kunnen aangaan? Graag delen we een mooi succesverhaal, dat wellicht wat ideeën bij je los maakt.

Samen met een goede relatie onderzochten we de mogelijkheden, om van nagelakt materiaal over te stappen op voorgelakt. Het was een interessante reis met een verbluffend resultaat. Hoe dat dan in zijn werk ging? We doorliepen eerst een fase die je het best kunt omschrijven als een soort snuffelstage. Daarbij moet je denken aan het uitwisselen van alle relevante gegevens. Op basis van de jarenlange ervaring met dit soort trajecten, neemt JACK MULLER hierbij de sturende rol op zich. Je wandelt als het ware simpel en soepel samen door je eigen productieproces heen, waarbij alle elementen onder de loep worden genomen. Dit levert een "frame" op van eisen en wensen, waarmee we samen de tweede stap, de materiaalkeuze, gaan zetten.

Voor de selectie van het juiste voorgelakte materiaal is dit "frame" waarin alles ligt verankerd, ons uiterst belangrijke gezamenlijke handvat. Hoe werkt dat dan? Het te specificeren voorgelakte product moet uiteraard niet alleen functioneel en visueel goed aansluiten bij het eindproduct in de uiteindelijke toepassing, maar vooral ook goed passen bij de manier waarop het tijdens het productieproces wordt behandeld. Gedurende het derde deel van onze gezamenlijke ontdekkingsreis, gaan we met proefplaten testen of we het juiste voorgelakte product hebben gekozen.

Tot zover de gevolgde route, die in grote lijnen bij alle ontwikkelingstrajecten gelijk is. Nu weer terug naar de inmiddels succesvol overgestapte klant, die naar volle tevredenheid het bij derden nagelakte staal en aluminium heeft verruild voor voorgelakt materiaal. Samen met deze relatie brachten we tot slot nog de voordelen in kaart, waarvan de aanzienlijk kortere doorlooptijd het meest in het oogspringend was.   

Voordelen

Daarnaast noteerden we ook de volgende voordelen:

- verlaging van de integrale kostprijs
- minder afhankelijk van derden
- grotere flexibiliteit
- betere procescontrole
- meer productstabiliteit
- positieve invloed op het milieu

"Verbluffend", was de enthousiaste uitspraak van deze klant......en opnieuw heeft voorgelakt materiaal er een ambassadeur bij.


duurzaamheid

 

Afspraak met experts

Maak via deze link een afspraak met één van onze experts en laat je vrijblijvend adviseren!


stripes-green